Aktivnosti

Kako početi i plivati tokom prve godine poslovanja?

					

Da li misliš da je lako biti preduzetnik? Oni koji su odličili da njihova karijera ide u ovom smeru sigurno će reći ne, dok oni koji na njih gledaju sa druge strane u preduzetništvu vide slobodu i lagodan život.


Ulazak u preduzetnički svet oduvek je bio izazov, međutim po rečima preduzetnika ništa manji izazov nije ni opstati i prebroditi prve preduzetničke godine.


Preduzetnička kultura u Srbiji još uvek nije dovoljno razvijena, ali kao u svetu i ovde važi pravilo da se najveći broj preduzeća ugasi u samo prve dve godine poslovanja.


Šta je danas najveći izazov preduzetnika u Srbiji?


Neki će reći kriza, neki nedostatak novca ili nenaplaćena potraživanja, ali se prepreka može naći i u neprepoznavanju i nerazumevanju izazova, kao i nedostatku relevantne edukacije u ovoj oblasti poslovanja. Početak je uvek težak i sa sobom nosi strah, nervozu i frustracije, ali samo uz pravu podršku i upornošću možemo puno toga napraviti.


Višegodišnje iskustvo rada u privatnom sektoru i momenat prepoznavanja koje to stvari koče biznis u nastajanju bili su povod za razvoj sveobuhvatnog programa i edukacije koja je neophodna za početak svakog biznisa.


Šta to znači?


Suzana Hrabrić, konsultant iz oblasti poreza i finansija, kreirala je seriju seminara koji će odgovoriti na sva ona pitanja koja muče mnoge na početku i pružiti im podršku koja je neophodna za dobar start. U pitanju su seminari, koji poređani po važnosti detaljno obrađuju teme: kako početi, kako uspeti i plivati tokom prvih godina poslovanja i obuhvataju sve ono što je preduzetnicima potrebno: od uvoda, registracije, poreskih opterećenja, osnovnih pojmova, do uloge knjigovođe kao glavnog saradnika u procesu poslovanja.


Suzana je vlasnik agencije ARDA za poslovni i finansijski konsalting i računovodstvom i finansijama bavi se preko 25 godina, radeći na visokim menadžerskim i upravljačkim pozicijama. Diplomirala je ekonomiju na Visokim strukovnim studijama u Sloveniji i završila specijalističku obuku iz oblasti poreza i poreskog sistema Srbije.


Unazad 3 godine angažovana je na projektima za razvoj mikro i malih preduzeća i na taj način razvija saradnju sa habovima, koji podržavaju programe za startup-ove i početnicima u poslovanju pomaže da sagledaju važnost edukacije kao zdrave osnove za početak svakog biznisa.


Kako izgledaju seminari i šta sve možeš naučiti?


I Seminar UVOD U PREDUZETNIŠTVO: OD IDEJE DO REALIZACIJE


Datum: 04.08.2020. u 18:30h


Cilj seminara je da se polaznici upoznaju sa svim neophodnim koracima za početak bilo kog biznisa, šta mogu da očekuju u prvoj godini poslovanja I kako da donesu odluku da li da započnu biznis ili ne.


II Seminar ŠTA DA REGISTRUJEM I KOJI POREZI ME OČEKUJU?


Datum: 06.08.2020. u 18:30h


Cilj seminara je da se upoznaš sa 4 najčešća oblika organizovanja firmi u Srbiji, troškovima koje imaš prilikom osnivanja firme, vrstama poreza koji te očekuju u poslovanju, kao i o načinu kako da dođeš do cene koštanja tih troškova koji su vezani za poreze kako bi tvoj biznis plan bio ispravno kreiran.


III Seminar FINANSIJE ZA MENADŽERE


Datum: 11.08.2020. u 18:30h


Cilj seminara je da se upoznaš sa određenim pojmovima iz finansija kako bi uspešno pregovarao/la sa bankama, da se upoznaš sa neophodnom dokumentacijom u poslovanju, sa značajem izveštaja za tvoj biznis kako bi dobro ukalkulisali sve troškove koji te čekaju prilikom započinjanja poslovanja ili izrade biznis plana. Takođe ćemo pričati o tome kako da prepoznaš "break point" poslovanja, kako da formiraš cenu, kako da vodiš zalihe da ti ne "uguše" posao, kako da vodiš izveštaj celokupnog poslovanja.


IV Seminar KAKO DA RAZUMEM KNJIGOVOĐU


Datum: 13.08.2020. u 18:30h


Cilj seminara je da preduzetnici shvate koja je uloga knjigovođe/računovođe u kreiranju njihovog biznisa, važnost ažurnog i preciznog izveštavanja, kako bi na vreme doneli prave odluke u svom poslovanju.


Ovi seminari obuhvatiće veliki broj tema koje će ti omogućiti da stvoriš širu sliku o preduzetništvu, da uspešno vodiš kompaniju i prebrodiš prve turbulentne godine.


Kotizacija za jedan seminar iznosi 2900 dinara, dok je vrednost sva četiri seminara sa 25% popusta 8700 dinara.


Sada kad znaš kako će izgledati tvoja karijera vreme je da obezbediš kvalitetnu edukaciju, koja će ti biti od izuzetne koristi i pomoći u prevazilaženju izazova. Sva predavanja organizuju se online na platformi Zoom, a broj učesnika ograničen 15.


Prijave su otvorene do 03.08.2020 ili dok se sva mesta ne popune.

Rezerviši svoje mesto na vreme - PRIJAVI SE